Від Солт Лейку до Самоа, Церква надає гуманітарну допомогу

Від Солт Лейку до Самоа, Церква надає гуманітарну допомогу

29 вересня острови Самоа та частина островів Тонга постраждали від землетрусу у 8,3 бали. Виникло чотири цунамі, які забрали життя близько 200 чоловік, є набагато більше постраждалих, але точна цифра їх ще невідома.

За оцінками Associated Press близько 90 відсотків населення Американського Самоа залишилося без даху над головою і засобів для існування.

«Десятки сіл були повністю зруйновані, внаслідок чого сотні сімей втратили все», - сказав старійшина Джеймс Дж. Гамула, член Першого кворуму сімдесятників. Старійшина Гамула, перший радник у президентстві Тихоокеанської території, сказав, що за підрахунками цей вантаж допоможе 2000 чоловік протриматися 3-4 тижні.

78 контейнерів, які містять 60 тонн продуктів, гігієнічних наборів, одягу, інвалідних візків і ємностей з водою були зібрані Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів зі складів у Солт-Лейк-Сіті й відправлені 12-годинним чартерним рейсом до тихоокеанського острову Самоа.
«Постраждалі від землетрусу знаходяться в горах, живуть у брезентових наметах і не мають нічого, крім того одягу, що на них», - розповів старійшина Гамула. Він сказав, що надання допомоги людям - це природний вияв наших вірувань.


«Ми допомагаємо всім, хто страждає, втратив домівку й голодує», - сказав він, знаходячись біля літака DC-10, який у той час завантажувався.

Церква розподіляє вантаж у співпраці з організацією Islamic Relief Worldwide (Всесвітня ісламська допомога).


«Це стихійне лихо забрало життя багатьох людей у цьому регіоні, тому допомога, яку доставлено цим рейсом, допоможе покращити ситуацію тих, хто потребуватиме вкрай необхідних продуктів та медикаментів», - сказав Мустафа Махбуб, речник цієї мусульманської благодійної організації. У найближчі дні старійшина Гамула вирушить у постраждалий регіон, щоб спостерігати за розподілом допомоги.


«Надаючи допомогу, ми наслідуємо Ісуса Христа. Ми намагаємося виконувати те, про що Він просив нас робити Своїм ученням і прикладом».

Цей вантаж доповнить загальні зусилля з надання допомоги, яка надійшла від урядів Австралії, Нової Зеландії та Сполучених Штатів. Також дивись http://newsroom.lds.org/ldsnewsroom/eng/news-releases-stories/from-salt-lake-to-samoa-church-extends-humanitarian-help

Зараз Церква надає гуманітарну допомогу на Філіппінах, у В’єтнамі, Індонезії та в Туреччині.

Старійшина Квентін Л. Кук, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, під час останньої генеральної конференції говорив про природу гуманітарного служіння Церкви.