Заклик Першого Президентства до членів Церкви надати допомогу людям на Гаїті

Заклик Першого Президентства до членів Церкви надати допомогу людям на Гаїті

СОЛТ ЛЕЙК СІТІ 22 січня 2010Перше Президентство Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів звертається із закликом до членів Церкви по всьому світу надати допомогу постраждалим на Гаїті.

У заяві, опублікованій на офіційному церковному веб-сайті, Президент Церкви Томас С. Монсон і його радники Герні Б. Айрінг та Дітер Ф. Ухтдорф сказали, що «добре розуміють, які економічні труднощі, спричинені нещодавньою кризою, доводиться долати багатьом людям в Америці». Багато членів Церкви вже зробили суттєві внески до гуманітарних церковних служб, але потрібно ще більше.

Члени Церкви та інші люди, які хочуть зробити внесок для надання допомоги, можуть зробити це, заповнивши Бланк для пожертвувань, який вони зазвичай використовують для внесення церковних пожертвувань, або, зайшовши на сайт lds.org, натисніть Humanitarian Services EmergencyResponse.

Церковна гуманітарна служба була започаткована в скрутні часи, але на надання значної допомоги в міжнародних масштабах розпочалося з надсилання вантажів у кінці Другої світової війни, під час голоду в Ефіопії у 1980-х роках і нещодавніх цунамі в Азії. Допомога включала не лише тимчасове полегшення ситуації, але і довготермінові проекти.

Часто Церква співпрацює з іншими організації для доставки вантажів з продуктами та іншими необхідними предметами.

У нинішній заяві Першого Президентства також ідеться про емоційну травму, завдану нищівним землетрусом людям на Гаїті.

«Гроші – це не єдина потреба на Гаїті, - йдеться далі у заяві. – Люди налякані, спантеличені, зневірені в майбутньому. Крім надання допомоги продуктами, водою, притулком є потреба заспокійливого впливу, необхідного стривоженим людям. Ми закликаємо всіх повсюди просити в Бога, щоб дух спокою і миру запанував серед цього народу».