Заходи для молоді — спосіб заповнити час чи змінити життя?

Один з наших членів правління нещодавно відвідав місцеві збори ради, які були зосереджені на удосконаленні якості прихідських зборів. Брат, який промовляв заключну молитву, сказав: 'Легко заповнювати чимось вільний час; важко – змінювати життя'. Це слушне зауваження стосується кожного класу, зборів або заходів, які проводяться в Церкві.

Заходи – це важлива частина наших молодіжних програм, незалежно від того, чи це регулярні спільні заходи, чи особливі заходи, такі як конференції, табори, походи чи інші зібрання. Дуже важливо зробити крок назад і згадати основні принципи таких заходів, щоб упевнитися, що ми не просто 'заповнюємо час', коли молодь збирається.

Які в нас пріоритети?

Довідник 2: Керування Церквою, 13.1, нагадує нам, що 'заходи, крім того, що дають нагоду порозважатися і відпочити, мають сприяти зміцненню свідчення, укріпленню сім’ї, єдності та особистому розвитку' та повинні виконувати цілі, зосереджені на Євангелії. Заходи для нашої молоді повинні бути пристосованими до їхніх потреб та інтересів і повинні стосуватися усієї молоді, включаючи тих, хто нещодавно приєднався до Церкви та малоактивних. Заходи — це також чудова можливість для місіонерської роботи, оскільки це спосіб залучити друзів, які не належать до Церкви.

Усюди, де це можливо, молодь — члени президентства класу чи кворуму — повинні відповідати за планування та проведення заходів. Дорослі лідери можуть виконувати роль наставників, щоб забезпечити підтримку та допомогу, але повинні дати можливість молоді керувати та уникати надмірного втручання.

Існують сотні ідей для заходів, їх можна знайти на сайті Молодіжні заходи (рос.). Там є 13 різних категорій з численними пропозиціями в кожній сфері. Всі ідеї відповідають церковним вимогам і кожна може бути змінена та пристосована відповідно до потреб будь-якої молодіжної групи. Ви можете навіть знайти додаткові пропозиції в коментарях від інших людей, які вже скористалися цими ідеями і дещо видозмінили їх у відповідності до своїх потреб.

З безкінечною кількістю ідей, наявних зараз онлайн на таких сервісах як Pinterest та Facebook, бажання 'вирізати та вставити' красиві кольорові тематичні картини, які більше відображають останні тренди, ніж те, що насправді потрібне молоді для їхнього особистого розвитку, може бути справжньою спокусою. Не позбавляйте лідерів молоді досвіду пошуку натхнення згідно з потребами членів їхнього класу; планування з думками, спрямованими до цілей Євангелії; розподілення завдань; втілення задумів та планів та дослідження. Повертаючись до основних цілей для проведення заходів — зміцнення свідчення, укріплення сім’ї, сприяння єдності та особистому розвитку, — давайте не будемо забувати, що ми проводимо заходи не для того, щоб у нас була 'досконала картинка', якою ми зможемо поділитися в нашому пості в соцмережі, нашою ціллю є торкнутися життя окремої людини та змінити це життя. 

Безпека — у спільній нараді

Писання обіцяють: 'Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них' (від Матвія 18:20). Саме Дух змінюватиме життя і укріплюватиме нашу молодь перед обличчям випробувань, з якими вони зустрічаються сьогодні та в майбутньому. Дух буде там, де здорові розваги, змістовне служіння, впевненість у власних силах та застосування євангельських принципів на практиці. Він приходить в моменти неформального навчання та принесення свідчення.

Дух не приходить через занадто сенсаційні та драматичні спроби маніпулювання емоціями. Давайте будемо обережними, щоб не викликати сильні емоційні переживання, такі як відчуття суму чи здивування, які молодь може помилково прийняти за відчуття Духа. Іноді молодим людям здається, що той факт, що вони не плачуть, як усі інші, означає , що вони просто не відчувають Духа. Належні заходи запрошуватимуть Святого Духа через прості спокійні речі, і всі ми по-своєму реагуватимемо на ті відчуття. Ми сподіваємося, що наша молодь навчається розпізнавати Дух Господа і не буде ошукана сфальшованою заміною.

Пам’ятайте, що безпека — в спільній нараді. Лідери молоді радяться, коли планують, але не зупиняються на цьому. Плани для усіх молодіжних заходів повинні бути схваленими наперед. Плани лідерів молоді повинні бути підтриманими дорослими керівниками та членом єпископату чи президентства колу, які відповідальні за певний захід. Такий підхід допоможе нам уникнути небажаних ситуацій, які здатні викликати дискомфорт або збентеження. Церковні заходи повинні завжди бути безпечною гаванню. Спільна нарада здатна допомогти знайти способи підтримання благоговіння на заходах, присвячених таким священним принципам, як Спокута Ісуса Христа або храм.

Здорові розваги

В нашому житті ми потребуємо можливості мати здорові розваги. Можливості для розвитку та виявлення наших талантів, для участі в спортивній грі, освоєння нових навичок і виховання впевненості посідають важливе місце у наших програмах. Повинен існувати баланс у видах заходів, які ми плануємо та проводимо протягом року. Якщо постійно використовується один вид заходів, то це потрібно змінити, щоб ми помилково не почали займатися лише 'заповненням часу'.

Нашій молоді подобається проводити час разом у невимушеній атмосфері. Це найкращий час для становлення міцних дружніх стосунків та укріплення відносин між дорослими та молоддю. Якщо ми підтримуватимемо і допомагатимемо лідерам нашої молоді в молитовному плануванні та проведенні заходів для їхніх кворумів та класів, ми станемо свідками див — почуття любові поглибиться, служіння буде проведено, духовне зростання відбудеться, а життя зміниться.