Оголошено про освячення Київського Українського храму і проведення днів відкритих дверей перед його освяченням

Оголошено про освячення Київського Українського храму і проведення днів відкритих дверей перед його освяченням

Перше Президентство Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів оголосило дати проведення публічних днів відкритих дверей і освячення Київського Українського храму. Усі бажаючі запрошуються відвідати Київський Український храм під час днів відкритих дверей, які будуть тривати з суботи 7 серпня 2010 року   по суботу 21 серпня 2010 року (за винятком неділь). Офіційно храм буде освячено в неділю, 29 серпня 2010 року.

  Київський Український храм – це перший храм Церкви у Східній Європі й 11-й на Європейському континенті. Він буде служити приблизно 31 тис. членів Церкви, які проживають в 13 європейських країнах. Інші храми Церкви в Європі знаходяться в Берні, Швейцарія (освячений у 1955 р.); Лондоні, Англія (1958 р.); Фрайберзі, Німеччина (1985 р.); Стокгольмі, Швеція (1985 р.); Франкфурті, Німеччина (1987 р.); Престоні, Англія (1998 р.); Мадриді, Іспанія (1999 р.); Гаазі, Нідерланди (2002); Копенгагені, Данія (2004 р.) і Гельсінкі, Фінляндія (2006 р.). У жовтні 2008 р. було оголошено про побудову храму в Римі, Італія.
  Вже стало звичаєм, що перед освяченням Святі останніх днів відкривають двері своїх храмів для публічного огляду. Очікується, що багато тисяч відвідувачів прийдуть до цього храму під час днів відкритих дверей, щоб оглянути його ззовні і зсередини й дізнатися про релігійні обряди, які в ньому відбуваються.
“Ми дуже раді, що зможемо запросити своїх друзів і сусідів до нашого храму, щоб вони могли подивитися на нього й більше дізнатися про цю священну будівлю, - сказав старійшина Вольфганг Х. Пауль, президент Східноєвропейської території Церкви. – Ми знаємо, що багато людей проїздило повз храм під час його будівництва, намагаючись зрозуміти, з якого метою його будують. Невдовзі ми зможемо вітати їх у храмі й пояснити, чому храм називають домом Господа”.
  Храми святих останніх днів відрізняються від каплиць, де члени Церкви збираються в неділю на богослужіння. Храм називають “Домом Господа”, де вчення Христа стверджуються в обрядах укладання шлюбу, хрищення та інших, що об’єднують сім’ї на вічність. У храмі члени Церкви більше дізнаються про мету життя й укладають завіти йти за Ісусом Христом і служити своїм ближнім.
  На відміну від тисяч звичайних будинків зборів Церкви, відкритих кожній людині будь-якого віросповідання, яка хоче прийти на недільну службу, храм після його офіційного освячення буде відкрито для членів Церкви, які активно виявляють свою віру.
  Звертаючись у жовтні 2009 року до всіх членів Церкви, президент Церкви Томас С. Монсон, сказав: “Ми продовжуємо будувати храми. Ми бажаємо, аби якомога більше членів Церкви могли відвідувати храм і їм не доводилося їхати надто далеко. 83 відсотки членів Церкви по всьому світу живуть не більше, ніж за 320 км від храму. Цей відсоток зростатиме, коли ми будуватимемо нові храми по всьому світу”.
  Про побудову Київського Українського храму було оголошено Президентом Гордоном Б. Хінклі, попереднім провідником Церкви, 20 липня 1998 року. Служба, присвячена початку будівництва, відбулася 23 червня 2007 року. По завершенню будівництва він стане 134-м діючим храмом Церкви у світі.
Офіційно храмова робота у Київському Українському храмі розпочнеться з 30 серпня 2010 року.








РЕЛІГІЙНЕ УПРАВЛІННЯ ЦЕРКВИ ІСУСА ХРИСТА СВЯТИХ ОСТАННІХ ДНІВ В УКРАЇНІ