Перше Президентство оголошує про нові призначення територіальних провідників на 2024 рік

Зміни набувають чинності 1 серпня

Перше Президентство Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів оголосило про призначення територіальних провідників на 2024-2025 роки. Наведені нижче зміни стосуються президентств територій і президентства сімдесятників і набудуть чинності 1 серпня 2024 року.

Завантажте файл PDF з переліком призначень для територіальних провідників. (Лише англійською мовою)

Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох головують у веденні всіх справ Церкви. Члени президентств територій є генеральними авторитетами сімдесятниками або територіальними сімдесятниками. Президентства територій складаються з президента і двох радників, які здійснюють керівництво з офісів території у кожній призначений території.

У Церкві Ісуса Христа є 23 території – 6, які охоплюють Сполучені Штати і Канаду, і ще 17  територій за межами цих двох країн.

Починаючи з 1984 року, були створені території, щоб керувати роботою в різних географічних регіонах всесвітньої Церкви. Президентства територій США і Канади працюють з Головного управління Церкви в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта. Керування територією Близького Сходу/Північної Африки також відбувається з Головного управління Церкви.

 “Сімдесятники мають діяти в ім’я Господа під керівництвом Дванадцятьох… у розбудові Церкви й управлінні всіма її справами в усіх народах” (див. Учення і Завіти 107:34).

Президентство сімдесятників

Президентство сімдесятників на 2024-2025 рр., зліва направо: старійшина Карл Б. Кук, старійшина Хосе А. Тейшейра, старійшина С. Марк Палмер, старійшина Маркус Б. Неш, старійшина Майкл Т. Рінгвуд, старійшина Арнульфо Валенсуела і старійшина Едвард Дубе.

Президентства територій

ЦЕНТРАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКА

Президентство Центральноєвропейської території на 2024-2025 рр., зліва направо: старійшина Джек Н. Джерард , перший радник; старійшина Рубен В. Альяуд, президент; старійшина Джеймс У. Мак-Конкі III, другий радник.

ПІВНІЧНОЄВРОПЕЙСЬКА

Президентство Північноєвропейської території на 2024-2025 рр., зліва направо: старійшина Маркос А. Айдукайтіс, перший радник; старійшина Скотт Д. Уайтінг, президент; старійшина Алан Т. Філліпс, другий радник.

У цей час за діяльністю Церкви в Україні та Молдові наглядає старійшина Кирило Похилько, територіальний сімдесятник, як помічник у президентстві Північноєвропейської території.

ЄВРАЗІЙСЬКА

Президентство Євразійської території на 2024-2025 рр., зліва направо: старійшина Ніколай Устюжанінов, перший радник; старійшина Алєксєй Самайкін, президент; і старійшина Алєксандр Драчов, другий радник. Усі є територіальними сімдесятниками.