Представники Церкви на Конференції релігій світу в Казахстані

Представники Церкви на Конференції релігій світу в Казахстані

Представники Церкви на Конференції релігій світу в Казахстані

Казахстан, 22 липня 2009Старійшина Пол Пайпер, член Першого кворуму сімдесятників Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, виступив на Третьому Конгресі традиційних релігій світу, який пройшов у липні в м. Астана, Казахстан. Президент Східноєвропейської території, старійшина Пайпер, представляв Церкву на прохання Першого Президентства. Він виступав перед релігійними керівниками на тему “Необхідність солідарності, особливо в часи кризи“.

Старійшина Пайпер визнав, що народи світу постали перед моральними, духовними й економічними труднощами. Він запропонував об’єднати зусилля у подоланні негараздів та проблем, які доводиться долати всім людям.

“Передумовою скликання Конгресу було те, що релігійні деномінації шляхом діалогу можуть знайти шляхи більш тісної співпраці для досягнення цілей, які стануть благословенням для всього людства“.

Зосередившись на віруваннях Ісуса Христа, старійшина Пайпер сказав, що слідування ученням Спасителя є моральною необхідністю.

“Як уся Церква, так і кожен окремо, ми намагаємося наслідувати Його взірець послуху, любові, співчуття і служіння іншим“.

Старійшина Пайпер запропонував три основні принципи, що сприятимуть солідаризації з іншими релігіями: право вибирати релігію, дружба між усіма релігійними деномінаціями і єдність у вирішенні світових проблем там, де це можливо.

Старійшина Пайпер подякував організаторам Конгресу і заявив про готовність і бажання Церкви співпрацювати з будь-яким і всіма релігійними провідниками заради досягнення у світі більшої безпеки, спокою і миру.>

Вперше Конгрес було скликано в 2003 році за ініціативою президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва після подій 11 вересня. Він проводиться кожні три роки. На Третій Конгрес зібралося приблизно 75 делегатів з різних релігійних конфесій, у тому числі буддизму, християнства, індуїзму, ісламу, іудаїзму, синтоїзму і зороастризму, а також керівники навчальних та державних установ.

Делегація представників Церкви зліва на право: старійшина Дмитро Марченко, Маріана Гуріна, Старійшина Олександр Манжос і старійшина Пол Пайпер

Старійшина Пол Пайпер під час виступу, третій зліва.

Лідери різних конфесій, учасника З'їзду. Групове фото.