Реконструкція храму в Огдені

Реконструкція храму в Огдені

OГДЕН, шт. Юта 17 лютого 2010 Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів оголосила про заплановану реконструкцію та архітектурні зміни в зовнішньому вигляді храму в Огдені, шт. Юта та прилеглої до нього території. Заяву про це зробили в центрі Огдена старійшина Вільям Р. Уолкер та мер міста Метью Р. Годфрі.

“Храм в Огдені був маяком віри в центрі міста упродовж майже сорока років і благословляв життя тих, хто приходив служити й поклонятися в його стінах, - сказав старійшина Уолкер. – Ми сподіваємося, що реконструкція слугуватиме не лише членам Церкви, але і додасть краси центральній частині Огдена, якою зможуть милуватися всі”.

Старійшина Уолкер далі пояснив, що буде змінено зовнішній вигляд храму: його буде облицьовано новим каменем і зроблено нові вітражі. Вхід до храму також буде перенесено із західної частини до східної, з боку бульвару Вашингтона.

Всередині храму деякі кімнати будуть переплановані, але основний дизайн будівлі залишиться незмінним. Як і під час реконструкції інших храмів буде замінено старі електричну, сантехнічну системи, а також систему обігріву на нове енергозберігаюче обладнання. Серед інших значних змін – підземний паркувальний майданчик і повна зміна ландшафту храмового кварталу, в якому зявиться великий фонтан.

“Ми радіємо зробленій заяві щодо реконструкції як будівлі, так і прилеглої території, - сказав єпископ Кіт Б. Мак-Муллін, з Верховного єпископату. – Ця реконструкція не лише допоможе задовольняти зростаючі потреби храму з великим навантаженням, але і покращить зовнішній вигляд центру Огдена”.

Мер Метью Годфрі схвально відгукнувся щодо заяви про реконструкцію, і вважає її кроком до покращення планування центральної частини міста. Я радію сьогоднішній заяві, - сказав він. – Реконструйований храм і прилегла територія стане окрасою міста.

Зараз храм у Огдені обслуговує приблизно 76 колів, до яких входить приблизно 261928 тис. членів Церкви. На період реконструкції членів Церкви запрошують відвідувати храми в Логані та Баунтіфулі.

Храм у Логані було освячено в 1972 році. Він став 14 діючим храмом Церкви і пятим храмом у Юті. Зараз у світі нараховується 152 храми разом з тими, які зараз будуються або про зведення яких було оголошено.

Храми святих останніх днів є місцем, де члени Церкви дають обіцяння Богові та беруть на себе зобов’язання і де проводяться найважливіші обряди нашої віри, такі як укладання шлюбів на вічність. Храми відрізняють від десятків тисяч будинків зборів, куди члени Церкви, як правило, приходять у неділю на службу поклоніння, а серед тижня на інші заходи.

Перший храм у Юті було побудовано в 1877 році в Сент-Джорджі, після того у 1884 року в Логані, в 1888 році в Ментаї і в 1893 році в Солт-Лейк-Сіті.