Старійшина Джеймс Б. Мартіно — новий радник в президентстві Східноєвропейскої території

Старійшина Джеймс Б. Мартіно — новий радник в президентстві Східноєвропейскої території

Старійшину Джеймса Б. Мартіно було підтримано як члена Другого кворуму сімдесяти Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів 4 квітня 2009 р. На момент покликання він служив членом Шостого кворуму сімдесяти в Північноамериканській південно-західній території. Старійшина Мартіно служив в президентстві Центральноамериканської території як радник, а пізніше як президент. Він також служив асистентом території та помічником виконавчого директора у підрозділі священства та сім’ї.

1974 р. старійшина Мартіно закінчив Університет Бригама Янга, отримавши ступінь бакалавра наук у сфері бізнесу.  Після випуску він почав працювати в корпорації Рассел-Ньюман, яка займалася реалізацією одягу. У 1989-2000 рр. він був президентом та генеральним директором компанії, а 2003-2009 рр. – головою правління.

З моменту хрищення у Церкві 1968 р. старійшина Мартіно відслужив у численних церковних покликаннях: він був місіонером повного дня в Гватемальській Ель Сальвадорській місії, виконавчим секретарем колу, президентом Товариства молодих чоловіків колу, вчителем семінарії, єпископом, президентом колу та президентом місії.

Джеймс Бойд Мартіно народився 28 березня 1951 р. в Дентоні, штат Техас, США. Він одружився з Дженні Марі Берон в серпні 1973 р. У них п’ятеро дітей.

З 1 серпня 2016 р. старійшина Мартіно змінив старійшину Клебінгата в покликанні першого радника в президентстві Східноєвропейскої території. Старійшину Клебінгата було покликано служити в Головному управлінні Церкви в Солт-Лейк-Сіті.