Храм у Ванкувері, пров. Британська Колумбія, відкрито для публічного огляду

Храм у Ванкувері, пров. Британська Колумбія, відкрито для публічного огляду

ВАНКУВЕР, Британська Колумбія 7 квітня 2010Храм у Ванкувері, пров. Британська Колумбія, який є 131-им храмом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів і будівництво якого було щойно завершено, відкрито для публічного огляду.

Перше Президенство Церкви оголосило про проведення днів відкритих дверей, які триватимуть з пятниці, 9 квітня 2010 року, по суботу, 24 квітня 2010 року, крім неділь. Екскурсії будуть проводитися по понеділках з 8:00 до 17:00 і з вівторка по суботу з 8:00 до 20:00.

Храм знаходиться в Ленглі на 82-й авеню трохи далі ніж за півмилі на схід від 200-ї вулиці. Екскурсія включатиме перегляд 12-хвилинного відеофільму і 25-хвилинну екскурсію й почнеться у прилеглому до храму дому зборів. Біля храмової ділянки є безкоштовний паркувальний майданчик.

Після днів відкритих дверей храм буде офіційно освячено в неділю, 2 травня 2010 року. Для членів Церкви, яким служитиме цей новий храм, буде проведено три сесії освячення.

Храми святих останніх днів відрізняються від будинків зборів або каплиць, де члени Церкви збираються в неділю на службу поклоніння. Храм – це «дім Господа», де вчення Христа стверджується в обрядах укладання шлюбу, хрищення та інших, які об’єднують сім’ї на вічність. У храмах члени Церкви більше дізнаються про мету життя і укладають завіт наслідувати Ісуса Христа й служити ближнім.

Перше Президенство Церкви оголосило про побудову храму у Ванкувері 25 травня 2006 року. Будівництво розпочалося 4 серпня 2007 року. Зовні храм облицьовано гранітом, привезеним з Бразилії. Шпиль здіймається на висоту 140 футів. На його верхівці знаходиться статуя ангела Моронія, який шанується членами Церкви за важливу роль у Відновленні євангелії Ісуса Христа.

Храм у Ванкувері є 131 храмом Церкви у світі й сьомим храмом у Канаді. Серед інших канадських храмів: храм у Кардстоні, пров. Альберта (освячений у 1923 р.), храм у Торонто, пров. Онтаріо (1990), храм у Галіфаксі, пров. Нова Скоттія (1999), храм у Регіні, пров. Саскачевань (1999), храм у Едмонтоні, пров. Альберта (1999) і храм у Монреалі, пров. Квебек (2000). Про зведення восьмого канадського храму в Калгарі, пров. Альберта, було оголошено в жовтні 2008 року.

Члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів вперше прибули до Британської Колумбії в 1875 році. Зростання Церкви було повільним, але невпинним. Храм у Ванкувері буде служити приблизно 22 тис. членів Церкви, які об’єднуються в 91 підрозділ у Британській Колумбії та північній частині штату Вашингтон. Загалом у Канаді проживає майже 180 тис. членів Церкви.