Церква посилає групу лікарів для надання допомоги на Гаїті

Церква посилає групу лікарів для надання допомоги на Гаїті

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів терміново посилає на Гаїті групу лікарів і медичне устаткування для надання допомоги постраждалим від руйнівногоземлетрусу. Лікарі створять тимчасовиймедичний центр у церковному будинку зборів в Порт-о-Пренсі. Після землетрусу будинок залишився майже непошкодженим.

Надання медичної допомоги – це одна з найбільших проблем. Було повністюзруйновано багато лікарень. Медичного обладнання не вистачає. Тому цей тимчасовий медичний центр буде надзвичайною допомогою, - сказав старійшина Франсіско Дж. Віньяс, президент території, який керує роботою Церкви на Гаїті.

Лікарями є члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, які добровільно присвячують свій час і професійні навички для надання медичної допомогти людям на Гаїті, що так гостро її потребують.

Після руйнівного землетрусу найбільшою потребою є вода, медична допомога, притулок і їжа. Церква в цьому допомагає, надсилаючи не лише медичний персонал, але й необхідні речі. Деякі вантажі з допомогою вже надійшли, інші – ще в дорозі, а ще більше – заплановано надіслати.

У суботу та неділю очікується виліт на Гаїті двох літаків, кожен з яких матиме на борту 80 тис. фунтів вантажу, пожертвуваного Церквою. Серед вантажу, який доставлять літаки, 15 тис. індивідуальних пляшок для фільтрування, кожна з яких може фільтрувати 400 галонів води. Літаки матимуть на борту продукти, ковдри, гігієнічні набори, брезент, намети та інші необхідні речі. Перший рейс вирушить з Денвера в суботу, 16 січня, а другий – з Маямі того самого чи наступного дня. Крім цього, гігієнічні набори та інші предмети, надіслані з Домініканської Республіки вантажівкою, надійдуть до Гаїті у четвер.

Деякі церковні будинки зборів у Порт-о-Пренсі також використовуються як тимчасові притулки для тих, хто втратив домівку.

На Гаїті спинився звичний розпорядок життя. Допомога у відновленні звичного ритму життя серед спустошення стане нашою метою. Ми зосередимо зусилля на тому, щоб допомогти людям знову стати самозабезпеченими, - сказав старійшина Віньяс.

Церква продовжує постійно спостерігати за гуманітарною ситуацією, щоб визначити, як можна допомагати найкращим чином. Пожертвування для надання допомоги можна робити на http://give.lds.org/emergencyresponse.