Як Церква Ісуса Христа піклувалася про нужденних у 2023 році

little boy
Підсумковий звіт “Піклування про нужденних” за 2023 рік тепер доступний кількома мовами.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів прагне допомагати дедалі більшій кількості Божих дітей, які цього потребують. У 2023 році на цю роботу з благополуччя, самозабезпечення, гуманітарної допомоги і волонтерського служіння було витрачено понад 1,3 мільярда доларів США і 6,2 мільйона годин волонтерства.

Як детально описано у звіті “Піклуватися про нужденних” за 2023 рік, 4119 гуманітарних проєктів Церкви благословили людей у 191 країні і території.

“Як послідовники Ісуса Христа, ми вважаємо це нашим обов’язком і радісним привілеєм — зазначило Перше Президенство у підсумковому звіті. — Ми вдячні за безкорисливі внески часу і коштів членів Церкви, друзів та поважних організацій, завдяки яким ця робота продовжується і розширюється”.

Благодійні проєкти у всьому світі включають: 921 проєкт, спрямований на допомогу жінкам і дітям, 601 проєкт у сфері охорони здоров’я, 530 проєктів зосереджених на продовольчій безпеці, 415 проєктів надання невідкладної допомоги, 374 проєкти допомоги безпритульним і 206 проєктів із забезпечення чистої води. На порталі JustServe було зареєстровано майже 120 000 нових користувачів і створено більше ніж 17 500 нових проєктів допомоги. А також близько 11 360 місіонерів благополуччя і самозабезпечення разом з багатьма тисячами членів Церкви взяли участь у волонтерському служінні.

“Ми вдячні за можливість працювати з професійними організаціями, які поділяють наше бачення щодо піклування про нужденних — сказав Верховний єпископ Церкви Джеральд Коссе. — Наша співпраця допомагає нам збільшити вплив наших зусиль по всьому світу, наслідуючи приклад Ісуса Христа в любові та служінні ближньому”.

Звіт на 43 сторінках доступний 17-ма мовами на сайті Caring.ChurchofJesusChrist.org. Багато проєктів, перелічених у звіті, стали можливими завдяки співпраці з такими організаціями, як WaterAid, ЮНІСЕФ, the World Food Programme, Water for People, ShelterBox та іншими.

В 2023 р. кількість гуманітарних проєктів Церкви по всьому світу продовжила зростати. У серпні Церква пообіцяла виділити 44 мільйони доларів на допомогу дітям у 30 країнах, підтримуючи комплексні глобальні ініціативи різних організацій у боротьбі з голодом. Пізніше, в листопаді, Церква ініціювала програму, яку очолювало Товариства допомоги, спрямовану на зміцнення здоров’я і розвиток дітей до 5 років та їхніх матерів. В рамках цієї ініціативи Президентка Камілл Н. Джонсон відвідала місця на Філіппінах, де дітей обстежували на предмет недоїдання, а батьки проходили навчання та отримали інформацію щодо важливості урізноманітнення раціону харчування.

“Ми прагнемо сприяти розвитку сімей, — сказала генеральна президентка Товариства допомоги Камілл Н. Джонсон. — У багатьох випадках люблячі батьки не знають, як забезпечити повноцінне харчування для своїх дітей. Маючи більше розуміння і засобів, вони зможуть зробити зміни, які матимуть довготривалий вплив”.

Ще один важливий аспект допомоги Церкви нужденним — це автомати для пожертвувань за ініціативою “Освіти цей світ”. Ці цільові торгові автомати дають людям можливість купувати речі, наприклад, їжу або щеплення для тих, хто опинився в скрутному становищі в різних куточках світу. З листопада по грудень приблизно 600 000 людей зробили пожертвування до автоматів в Австралії, Канаді, Гватемалі, Мексиці, Новій Зеландії, на Філіппінах та у Сполучених Штатах, і разом зробили пожертвування на суму 10,4 мільйона доларів.

Церква Ісуса Христа також допомагала багатьма іншими способами. Релігійна спільнота виділила 8,7 мільйона доларів Американському Червоному Хресту, допомагаючи у придбанні біомедичного обладнання, мобільних центрів донорства крові та сприяючи програмам допомоги людям африканського походження, які борються з серповидно-клітинною анемією. Крім того, Церква виділила 3 мільйони доларів на підтримку найбільшої в історії кампанії з імунізації від малярії в Африці. Подальші пожертви були спрямовані на такі ініціативи, як теплиці в Боснії, теплий одяг для жителів Чикаго, медична допомога в Гані, інвалідні візки в Гватемалі, школа для афроамериканців в Луїзіані, ліквідація наслідків пожеж в Мауї, медична допомога немовлятам і ліквідація наслідків урагану в Мексиці, притулок для безатченків в Монреалі, протезна майстерня в Південній Африці, свердловини з чистою водою в Гамбії, заснування школи в Замбії, та інші значущі ініціативи.

І Церква Ісуса Христа незмінно продовжує розвивати напрямок, вказаний пророком і Президентом Расселом М. Нельсоном, на співпрацю з Національною асоціацією сприяння розвитку кольорового населення (NAACP). Одна з конкретних ініціатив, яка продовжилася у 2023 році, передбачає надання підтримки немовлятам і матерям у Мемфісі, штат Теннессі.

Програма MyBaby4Me, запущена в листопаді 2022 року, має на меті знизити рівень дитячої смертності. Варто зазначити, що у місті з індексом 38126 спостерігається один з найвищих рівнів дитячої смертності у Сполучених Штатах.

Звіт 2023 року заохочує Святих останніх днів і друзів Церкви служити іншим у своїй громаді, виявляючи потреби, встановлюючи стосунки, складаючи плани і ділячись досвідом. Кожен розділ звіту має блок “Що я можу зробити? ”, який допоможе людям діяти.

“Ми маємо віру і впевненість у Божій любові до всіх Його дітей, — сказало Перше Президентство. — Скрізь є добрі люди, які допомагають виконувати Божу справу спасіння, піклуючись про своїх ближніх та втішаючи їх у скрутний час. Ми запрошуємо всіх приєднатися до нас у любові та служінні одне одному і молимося, щоб Господь і далі благословляв цю велику роботу”.

Ознайомтеся з підсумковим звітом “Піклування про нужденних” за 2023 рік (Лише англійською мовою).