Єдині у наших серцях

Єдині у наших серцях

20-23 серпня 2009 року відбулася Конференція для молодих неодружених дорослих віком 18-30 років у м. Урзуф, пансіонат «Азов», в якій брали участь Український Київський кіл, Українські Київська, Донецька та Дніпропетрівська місії а також гості з різних міст Росії та багато молоді, яка лише почала знайомитися з Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Тема конференції - «Єдині у наших серцях», була вибрана з уривка Священних Писань: «Щоб ви могли бути одним, саме так, як Я заповідав вам» (УЗ 51:9). Всі учасники дійшли згоди про те, що тема була гарно підібрана. А мета конференції була досягнута.

Від імені кожного учасника конференції ми висловлюємо глибоку вдячність організаторам. Усе було організовано на вищому рівні!!!

Підготовка до конференції почалася задовго до самого заходу. Ми знаємо з власного досвіду, наскільки важливо добре готуватися: як захід підготуєш, так він і пройде! До організації конференції було залучено багато людей. Все було сплановано найкращим чином, тому конференція була дуже успішною. До організаційного комітету входили брати і сестри з різних міст. Вони періодично збиралися і обговорювали багато нових цікавих ідей, які потім були втілені під час конференції. Ми ще раз переконалися, що такі заходи зміцнюють наше свідчення, у нас є можливість спілкуватися і знайомитися з іншими людьми або просто більше дізнаватися про тих, кого вже знаємо.

А тепер кілька слів про саму конференцію. Учасники з'їхалисяприблизно в один час. Тому організатори доклали значних зусиль, щоб реєстрація пройшла швидко і організовано.

У цьому році організатори вирішили поєднати приємне з корисним. Нам лише залишалося вибирати, що ж для нас є корисним, а що приємним. Подарунками на цей раз стали маленькі збірники гімнів і футболки. Вони всім дуже сподобались. Молодь була у захваті! А головне, якщо казати про гімни, - всі могли співати разом у Дусі. Учасники співали 2-ма мовами, але склалося враження, ніби всі співали мовою ангелів, яка є для всіх спільною мовою!

Футболки також більшості молоді сподобались, кажучи про якість, колір і оформлення. Деякі виявили бажання носити їх і після конференції.

А стосовно бейджиків, усі погодились, що вони допомагали уникати плутанини як в їдальні, так і після повернення з моря до пансіонату.

Номери пансіонату всім сподобалось. Вони були затишні й чисті, зручні, просторі та світлі.

Ввечері 1го дня була «кругла вечірка» (дискотека). Сама ідея молоді сподобалася. Було дійсно цікаво. А головне, що підготовка до неї не вимагала великих зусиль. Елементи круглої форми можна знайти скрізь. Музика була веселою і всім вона дуже сподобалася.

Що робити вночі учасники вибирали самі. Хтось спав, а хтось грав. Деякі співали під гітару, а дехто дивився фільми.

На кожен день учасники мали певний розклад. Вибирали самі, коли їм вставати і робити зарядку, але Писання вивчали всі, бо розуміли, що ми повинні ставити вивчення Писань на 1 місце!

Наступний день був «Днем взаємних симпатій». Хлопці мали зробити приємне для дівчат, а дівчата - для хлопців. Ті, кому не вистачило духу зробити це в той же день, змогли довести справу до кінця в останній день!

Заняття в інституті релігії проводилися на такі теми:

1. Міфи сучасного світу

2. Герої Книги Мормона

3. Ближче до Бога

4. Погляд, спрямований до храму

5. Особистий розвиток

6. Цікаві побачення

7. Любов у житті

8. Змінити світ на краще, почни з себе

9. Місія рано, пізно чи саме вчасно

10. Найкраще прийняття рішень і отримання одкровень

11. Сім’я моєї мрії - зараз і в майбутньому

З одного боку, шкода, що ми не могли побувати на всіх уроках. З іншого - ми могли вибрати саме те, що нас цікавило. Кожен зміг знайти щось нове для себе. Відчувалася дружня, сімейна атмосфера. Вчителі говорили зрозумілою для молоді мовою.

У вільний час молодь могла відвідувати гурток танців R&B, ходити на прогулянки, купатися в морі або просто займатися спортом: футболом, волейболом, настільним тенісом. Хтось дивився фільми. Головне, що кожен міг знайти заняття до душі, спілкуватися з людьми, які мають схожі погляди.

Духовні виступи брата Г. Козака, відповідального за Систему церковної освіти в Східній Європі, і президента Г. Швайцера, другого радника у президентстві Східноєвропейської території, були настільки цікавими, що ніхто не помітив, як промайнув час.

Після виступів ми всі разом сфотографувалися. Було приємно спостерігати, що учасники дуже організовані.

Наприкінці 2-го дня була проведена «ковбойська вечірка». З самого початку було зрозуміло, як добре цей захід було підготовлено. Тому всі отримали від нього велике задоволення.

Наступного дня після сніданку всі пішли на пляж, де молодь грала «у піратів». Це було протистояння між «блакитними» і «червоними». Дійові особи: посол, капітан і їх військо. Їхньою зброєю були стаканчики і пакети для сміття, які треба було наповнити водою з моря, а потім обливати суперників. Повністю мокрі учасники виходили з гри. Виграти мала та команда, яка б облила всю команду суперника, або захопила штаб суперників.

У кінці гри приємно було отримати скарб. Всі у дусі любові ділилися між собою. Завдяки цьому у людей, які відпочивали на морі й спостерігали за нами, з’явилося багато питань, а у нас була можливість поділитися з ними своїм свідченням. Взагалі, такі заходи зближують молодь. Ми знаємо, що ми є світлом для світу і наш дружній колектив зміг показати, як «свята» молодь може розважатися.

Проект служіння дуже всім сподобався. Ми виготовляли мішечки, в які потім клали засоби особистої гігієни, щоб передати все це літнім людям. Молодь охоче брала участь у служінні. Учасники казали, що їм приємно піклуватися про літніх людей. Також усім сподобалась ідея того, як виготовляються мішечки. Багато з молоді навіть і не підозрювали, що це так легко, просто і весело. Цю ідею можна потім з користю використати для себе.

В цей же день ми почули виступ президента Фрая, президента Донецької місії. Молодь слухала його з великою увагою. Президент Фрай дав кілька гарних порад молодим чоловікам і ще раз наголосив на тому, як важливо створювати сім’ю. Усі помітили, як сильно він кохає свою дружину. Президент Фрай розповів цікаву історію про те, як він завойовував прихильність своєї тещі. Дійсно, повноцінного розвитку можна досягнути тільки у сім'ї. Він сказав, що не став би тим, ким зараз є, без своєї дружини.

У вечірній час була проведена «Зіркова вечірка». Вечір був веселий, а дискотека і танцювальні номери зігріли всіх, бо погода була прохолодною. Побільше було б таких заходів.

Причасні збори пройшли на вищому рівні. Священством усе було організовано найкращим чином. Збори були дуже духовними, свідчення - сильними. Не вистачило часу всім бажаючим поділитися своїми думками.

Всі учасники подякували за турботу і піклування організаторів, які навіть потурбувалися про сухі пайки в дорогу. Для багатьох вони були справді, як манна небесна.

Завдяки таким конференціям ми вчимося бути одним серцем і одним розумом. У молоді з'явилося велике бажання частіше збиратися разом. Ми всі стали, як одна велика і щаслива сім'я. А найбільше щастя у житті приносить знання про те, ким ми є і те, як ми це використовуємо. Саме такі заходи як конференція допомагають нам у цьому!