Навчитися справлятися з випробуваннями

Гімн: “Дякуй Богу” (Гімни, № 145)

Прочитайте наступну цитату:

“У житті кожного з нас відбуваються різні події. Деякі — радісні, інші — сповнені смутком і непевністю. … Я свідчу вам, що євангелія Ісуса Христа має божественну силу підняти вас з того, що інколи здається нестерпним тягарем чи слабкістю, до великих висот. … Євангелія Ісуса Христа — це добра новина, звістка, що несе радість, і багато чого іншого” (Дiтер Ф. Ухтдорф, “Чи не маємо ми причини, щоб радіти?”, Ліягона, лист. 2007, сс. 18-19).

Обговоріть приклади випробувань, які люди мають в житті.

Поясніть, що випробування — це частина плану нашого Небесного Батька для нас тут, на землі. Ми тут для того, щоб навчитися робити все, що Бог заповідує нам, навіть під час наших випробувань (див. Авраам 3:25). Коли ми вирішуємо складні проблеми, ми зростаємо і розвиваємо якості, які неможливо розвинути у жодний інший спосіб. Якщо ми прагнемо отримати Його допомогу, наш Небесний Батько зміцнить нас і дасть нам змогу витримати випробування, які до нас прийдуть.

За допомогою наведеної схеми поясніть кроки, які може зробити кожен, щоб досягти щастя після розчарування.


Пригощення: Печиво — мигдалеві сніжки

  • ½ склянки мигдалю, нарізаного соломкою
  • 230 г мʼякого масла
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 2½ склянки борошна
  • ¼ ч. ложки солі
  • ½ склянки цукрової пудри для посипки

Пропечіть мигдаль при температурі 175°C протягом 6 хв, один раз перемішавши після 3-х хвилин пропікання. Дайте охолонути. Подрібніть мигдаль і змішайте з іншими інгредієнтами. Сформуйте з тіста кульки і випечіть на деко, розмістивши на відстані 5 см одне від одного, протягом 15 хв при температурі 160°C. Обваляйте в цукровій пудрі.

Пригощення