Додаткові ідеї для уроків 'Зберемося разом'  Квітень, тиждень 4

Ідеї для уроків Початкового товариства

Запитайте в дітей, чи знають вони, хто написав Книгу Мормона? Джозеф Сміт? Поясніть, що Джозеф Сміт її лише переклав. Для того, щоб вони зрозуміли, що таке 'перекладати', запросіть місіонерів на урок і попросіть їх поділитися своїм невеликим свідченням їхньою рідною мовою, а потім нехай хтось перекладе сказане. Книгу Мормона було перекладено з реформованої єгипетської на англійську. Ми не знаємо на 100% точно, як саме це відбувалося, але це не так важливо як той факт, що це таки трапилося.

Роздайте дітям якісь книги, нехай вони відкриють їх у якомусь місці і почитають протягом 1-2 хв. Потім попросіть покласти закладки і закрити книжки. Через кілька хвилин запропонуйте відкрити ті ж книжки і одразу знайти те місце, на якому вони закінчили читати. Швидше за все, вони не зможуть цього зробити, їм потрібно буде перечитати кілька слів/речень, щоб знайти потрібне місце. Емма Сміт, дружина Джозефа, розповідала про процес перекладу наступне:

'Після прийому їжі чи інших перерв Джозеф одразу продовжував перекладати з місця, на якому закінчив, навіть не дивлячись у манускрипт…'