Додаткові ідеї для уроків 

Зберемося разом

Ідеї для уроків Початкового товариства

Ідея 1

Запросіть на урок чотирьох гостей, кожен з яких допоможе дітям дізнатися, яким чином ми отримали Писання. Перший повинен розповісти про Біблію (байбл дікшинарі), другий – про Книгу Мормона (титульна сторінка та вступ), третій – про Учення і Завіти (титульна сторінка та вступ), четвертий – про Дорогоцінну Перлину (титульна сторінка та вступ). Кожен гість також повинен поділитися свідченням про книгу, яку він представлятиме. Поділіть дітей на 4 групи і розмістіть їх у 4 зонах. У проміжках, коли діти повинні будуть переміщуватися між зонами, нехай піаніст грає пісню про писання зі Збірника (наприклад, «Пластини золотії»).

Ідея 2

Виготовіть кілька попереджувальних дорожніх знаків. Наприклад, таких. На зворотній стороні кожного знаку приклейте картинку або посилання на Писання, де демонструється, як пророк попереджав своїх людей. Можливі варіанти: Ной та потоп (Мойсей 8:19, 23-24), Лот та Содом з Гоморрою (Буття 19:1, 12-25), Джозеф Сміт та Слово Мудрості (УЗ 89), Мойсей та 10 заповідей (Вихід 20:1-20), Йона та жителі Ніневії (Йона 1:1-2, Йона 3). Покажіть знаки та обговоріть, як ці знаки попереджають нас про небезпеку. Покажіть зворотній бік та обговоріть картинку чи зачитайте уривок з Писань. Скажіть дітям, що оскільки Господь любить нас, Він повідомляє пророкам, що нам варто знати. Якщо ми виконуємо вказівки пророків, то будемо благословенні за послух.

Ідея 3

Обговоріть, про які принципи говорив пророк та апостоли на останній конференції. Виготовіть намисто з картинками, яке нагадуватиме дітям про ці виступи. Виготовіть основу з нитки чи якоїсь шнурівки, до неї прив’яжіть 4-5 ниток на різній відстані одна від одної, а на кінчиках ниток приклейте картинки (чи предмети), які представлятимуть кожен принцип. Наприклад, конвертик для десятини, щит ВП тощо. Намисто покладіть під стільчик перед початком уроку.

Під час уроку попросіть дітей відшукати намисто, одягнути його і вийти до вчителя. Обговоріть кожну картинку і покажіть фото кожного апостола, який говорив про той чи інший принцип. Потім нехай діти зобразять кожен з принципів, наприклад, нехай зобразять роботу, яку вони б могли виконати, щоб заробити гроші, а потім покажуть, як вони вкладають ці гроші в конвертик для сплати десятини тощо.

Можете проспівати якийсь гімн зі збірника, який відображає принцип, який демонструється.

Принесіть своє свідчення про те, що діти будуть благословенні, якщо виконуватимуть поради пророків. Заспівайте «Йди за пророком».

Ідея 4

Прочитайте До Ефесян 6:13-17, щоб допомогти дітям зрозуміти, як слідування порадам пророка та генеральних авторитетів Церкви може стати нашими латами для захисту. Перед уроком намалюйте на ватмані або на дошці людину, одягнену в лати. Обов’язково намалюйте пояс (правда), нагрудник (праведність), взуття (Євангелія миру), щит (віра), шолом (спасіння), меч (Слово Боже). Всі ці елементи лишіть незафарбованими.

Підберіть цитати з останньої конференції, які б відображали ці принципи (правда, праведність, віра, спасіння тощо) і напишіть їх на окремих аркушах паперу. Папірці помістіть в торбинку, з якої діти будуть їх виймати по черзі і визначатимуть, який принцип описано в цитаті. Потім вони можуть розфарбувати цей елемент озброєння на дошці/ ватмані. 

Роздайте кожній дитині паперову ляльку, яку вони зможуть одягти в лати, намалювавши їх самостійно або приклеїти підготовані вами елементи. Нагадайте, що ці лати допоможуть захистити їх від впливу світу. Запропонуйте їм забрати ці ляльки додому і поділитися з батьками тим, що вони дізналися.

Ідея 5

Зіграйте в гру «Наслідуй лідера». Нехай діти сядуть в коло, один вийде за двері, ще одного з кола назначте лідером (після того, як перший вийде за двері). Завдання лідера починати робити якісь рухи, наприклад, плескати в долоні, стукати по землі тощо, решта дітей повинна повторювати за ним. Дитина, яка вийшла за двері, повинна повернутися і спробувати вгадати, хто лідер, в той час як лідер повинен показувати нові рухи. Потім можна поміняти лідера і того, хто відгадуватиме. 

Після гри обговоріть, хто є лідером Церкви. Як ми можемо його наслідувати? Обговоріть кілька принципів, про які говорив пророк на останній конференції. Нехай діти придумають рухи для зображення кожного принципу, наприклад прикладання рук до вух – це означає слухати батьків, складати руки – це молитися і т.д. Заспівайте гімн, який відображає один з обговорюваних принципів.

Зіграйте в гру «Наслідуй лідера» ще раз, але цього разу використовуйте ті рухи, які діти придумали на відображення принципів. 

Закінчіть урок своїм свідченням про те, як слідування пораді пророка благословило ваше життя.