Як я виконую заклик #СлухайЙого

Для мене слово “слухати” є захоплюючим.

Це слово багато разів використовується в Писаннях, і не думаю, що воно стосується здатності слухати нашими природніми вухами. Це означає слухати розумом і серцем. Я зосереджуюсь на тому, як я чую голос Ісуса Христа, не слова чи звуки, а як саме я чую Його у своєму розумі і серці?

Роздумуючи над тим, як я чую голос Господа, я пригадую, що одкровення передаються Святим Духом різними способами, включаючи сни, видіння, бесіди з небесними посланцями і натхнення. Деякі одкровення отримуються негайно й інтенсивно; деякі розпізнаються поступово і повільно. У моєму житті я постійно намагаюся бути в такому стані, щоб отримувати послання небес більш часто.

Слухати Його, йдучи вперед у служінні

Я усвідомлюю, що, зазвичай, чую Його голос і отримую натхнення, коли дію відповідно з даними мені вказівками. Коли я служу людям, я отримую натхнення стосовно потреб конкретної людини. Коли я йду вперед, це і є запрошенням отримати натхнення.

Слухати Його завдяки праведній музиці

Я люблю співати гімн “Святі, вашій вірі не буде кінця”. На планеті немає людини, яка б співала гірше за мене, але поєднання зворушливої музики і слів гімну розповідає про благодать і уможливлюючу та зміцнюючу силу Спасителевої Спокути, яку не думаю, що можу зрозуміти іншим чином. Більшість моїх улюблених гімнів — це гімни про Відновлення, в яких навчають подібних уроків. А в тих посланнях, в музиці і в слові ви можете слухати Його голос. Часто музика для мене — це голос Господа.

Слухати Його завдяки Писанням і щирій молитві

Я не знаю нічого важливішого в ці дні за обіцяння того, що я можу слухати Його, що можу отримувати Його скерування, запевнення і захист у моєму житті. Це не складно і не важко, але вимагає духовних зусиль і на це потрібен час. Один із спосіб, як я чую Його — це завдяки Писанням. Писання — це записаний голос Господа. Це не означає слухати на слух Його голос, хоча й це може статися. Це означає слухати Писання через почуття. Почуття у вашому розумі, у вашому серці. Писання для мене — це ключ до того, щоб мати ці думки і почуття.

І хоча це неспокійний, швидкоплинний світ, у якому багато голосів вимагають нашої уваги, я можу “бути спокійним” і слухати Його. Коли я чую Його голос завдяки Писанням, коли щиро молюся — не просто кажу молитви, але молюся зі справжнім, щирим наміром — то створюю такий духовний спокій, таку проникливість, що можу слухати Його.

Слухати Його через Святого Духа

З часом я дізнався, що одне з найвеличніших благословень того, що ми намагаємося постійно мати напарництво Святого Духа, — це бачити, яким я є насправді, що є болісно й радісно. Я не чую голоса у вухах, але через думки в розумі і почуття в серці, які з'являються силою Святого Духа. Я бачу те, що вийшло добре, і те, в чому мені треба вдосконалюватися і бути кращим, а це є процесом становлення. Напарництво Святого Духа, одкровителя, допомагає мені бачити хороше і погане, що я не міг би побачити іншим чином.

Слухати Його через записи духовних вражень

Старійшина Річард Г. Скотт навчав мене про те, що духовне знання, правильно записане, є доступним у важкі часи. Якщо те, що я записую, це те, що відчуваю в серці та думках, які з’являються в розумі силою Святого Духа, то це схоже на запис на малих пластинах, священні писання, пророцтва та одкровення. Це не докладне ведення нотаток; це дослухання до Його голоса. Слухати Його і записувати — ось що допоможе мені пам’ятати, що Він сказав.

Не потрібна досконалість, щоб слухати Його

Я думаю, що нам інколи заважають очікування. Коли ми йдемо вперед і робимо все можливе, досконалість не потрібна. Часто я думаю, що з’явиться драматичний духовний досвід, але найчастіше він дуже тихий, ледь помітний, дуже маленький. Якщо я очікую великої відповіді, а отримую багато малих відповідей, то можу їх пропустити. Якщо я очікую голосної відповіді, а отримую тихенькі, то можу не розпізнати їх.

Я з багатьма членами Церкви можу почуватися негідним або думати: “То мої думки, чи від Духа Господа?”, “Чи це спонукання Святого Духа?” Відповідь така: перестаньте перейматися цим. Будьте добрими. Докладайте найбільших зусиль, щоб шанувати ваші завіти. Виконуйте заповіді. Мені не потрібно бути досконалим. Мені просто треба докладати набільших зусиль, щоб шанувати завіти. Багато людей думають: “Та ні, Він мені цього ніколи не скаже”. Звичайно, що скаже.

Коли я прагну напарництва Святого Духа, вимикаючи відволікання і виділяючи час на дорогоцінні моменти духовної тиші, я бачу новими очима і чую новими вухами.